Să nu uităm nicicând să iubim comuniştii…

Am reuşit, după mai bine de 20 de ani, să îmbunătăţim imaginea comunismului, îndulcind-o. De la „nu a fost chai aşa rău” la „a fost totuşi mai bine”, uitând că sistemul era de-a dreptul diabolic.

Pe comunişti însă, i-am uitat de tot. Şi rău am făcut, deoarece fără ei, nu ar fi existat comunismul. Astfel încât, vajnicii apărători şi promotori ai sistemului sunt acum şi capitalişti, dar pe deasupra şi cei care ne dau astăzi lecţii de democraţie: Tatulici, Ungureanu, Boc, Copos ş.a.

Dar şi mai interesante sunt ordaslele nomenclaturiştilor, mai ales dintre cele ce au reuşit să fie cocoţate în fotolii de demnitari ai unui stat democratic.

Voi începe cu Roberta. Ea e cu siguranţă cea mai frumoasă dintre toţi, ajungând chiar la Miss Universe … tocmai la Las Vegas. Iată ce a declarat:

„A fost extraordinar pentru mine, o tanara de 20 de ani, deoarece am luat contact cu o lume normala, care intelegea si respira libertate.”

OOPS! Noi, aştia mai fraieri, care n-am avut curaj să trecem Dunărea înot, trăiam deci într-o lume anormală, care nu avea voie să respire libertate. De ce? Pentru că aveau grijă tăticul ei şi tovarăşii lui să respirăm … ceva mult prea greu suportabil.

Oricum, eu zic că s-a descurcat remarcabil în Parlament şi sunt sigură că tăticul e foarte mândru de fetiţa lui. Şi iată de ce:

„Despre cariera profesionala si politica a lui Corneliu Anastase s-a comentat mult. Si nu de bine… Ascensiunea sa fulminanta, pe vremea comunismului, spre functia de director la Uzina „1 Mai”, fara sa arate cine stie ce calitati profesionale care sa o justifice, a fost pusa pe seama faptului ca tatal sau era seful tipografiei de partid, un post greu, din punct de vedere politic, pe vremea aceea. Corneliu Anastase s-a dovedit tipul de conducator ascultat din cauza comportamentului sau dur, fiind foarte temut printre muncitori. Apoi, s-a scris in presa, in nenumarate randuri, despre comportamentul sau de la Revolutie, cum ca Anastase, om de baza al partidului, ar fi ordonat sa se incuie portile uzinei si ca ar fi chemat armata, ca sa impiedice iesirea revolutionarilor, in ziua de 22 Decembrie 1989. Din fericire, in acea zi au fost puse pe muncitori doar tunurile de apa, sub podul de la Gara de Sud. In urma acestor evenimente, el a „disparut”, ani de zile, unde credeti?, in fosta URSS, ca reprezentant comercial al Uzinei „1 Mai”, devenita intre timp Upetrom, se spune ca pentru a i se pierde urma si a nu mai da ochii cu fostii subalterni. Il regasim ca subprefect al Guvernului Vacaroiu, dupa care s-a perindat pe la ApR si a ajuns, in final, „pe cai mari”, langa fiica sa, in Partidul Democrat. Din cauza ca trecutul lui comunist a trezit suspiciuni vizavi de o eventuala colaborare cu securitatea, au fost solicitate vizavi de Corneliu Anastase date de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. S-a vehiculat la un moment dat ca raspunsul ar fi venit – si ca acesta ar fi fost „politie politica” – perioada in care Anastase si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al PD Prahova si s-a speculat ca s-ar fi oferit, din toate partile, „recompense” pentru documentul respectiv, insa chestiunea a ramas, deocamdata, in ceata.”

Sursa: http://www.4women.ro/File_din_istoria_politica_a_familiei_Anastase____Uite_cine_vrea_sa_ne_conduca-n398540.html

Publicitate

4 responses to “Să nu uităm nicicând să iubim comuniştii…

 1. KGB-ul isi face treaba si inca bine!

 2. Da, pare că se descurcă mai bine ca democraţi decât în timpul dictaturii.

 3. 

  Cum a fost posibilă o decădere atât de dramatic și de vertiginoasă? Ce a mai rămas din idealul revoluționar? De fapt, ce putem să mai aniversăm zilele acestea? Doar decăderea unui dictator? Însă sistemul care l-a propulsat unde este? Și cei care l-au construit unde au dispărut?

 4. 🙂
  comunismul este in plina dezvoltare in Romania, insa a imbracat o alta hainutza, mult mai „moderna”.
  Comunismul de azi este mult mai nociv decat comunismul de ieri. Se ia tot insa nu se mai imparte cate o firmitura pentru fiecare, ci bucati mari doar pentru „alesi”.
  Avem insa „libertatea” de a folosi invectivele la dresa „alesilor”, desi acestora nu le pasa, mai putin Zeusului care are nevoie ca de aer de conflicte!
  PCR-ul (pile, relatii, cunostinte) este mult mai accentuat decat in vremea „iubitului conducator”.
  Pana si in corporatii metoda „recomandare” functioneaza brici.
  Totul este doar „aparenta” si ne complacem in ea, pentru ca avem un iz mai special.
  „Democratia” a invadat Romania, „statul de drept” functioneaza precum functioneaza liftul pentru handicapati la metrou.
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s